Általános szerződési feltételek

Az ivadek.hu domain alatt található honlap üzemeltetője Breitenbaumer László e.v (a továbbiakban Kiadó).

1. Cégadatok

Név: Breitenbaumer László e.v
Székhely: 9431 Fertőd, Váci Mihály utca 20
Adószám: 67533569-2-28
Nyilvántartási szám: 50373617
E-mail: info@ivadek.hu

2. Regisztráció, megrendelés

A Kiadó honlapja webáruházként működik, használata regisztrációhoz kötött. A regisztráció külön is elvégezhető, de az első megrendeléssel automatikusan létrejön: ilyenkor a belépéshez szükséges felhasználónevet és ideiglenes jelszót a megrendelést visszaigazoló emailben küldjük el. A kosárba tett könyveket a következő adatok megadása után lehet megrendelni: név, számlázási-,szállítási cím, telefonszám, szállítási, illetve fizetési mód kiválasztása. A regisztrációval és a rendelésekkel kapcsolatos visszaigazolásokat és információkat a Kiadó elektronikus úton (e-mailben) küldi el a felhasználók részére. A Kiadó jelenleg kizárólag belföldi szállításra tud megrendeléseket elfogadni. A megrendelés elküldése interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan visszakereshető. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Kiadó ügyfélszolgálata erről a felhasználót a rendelés feldolgozásakor azonnal tájékoztatja.

3. Árak

A honlapon megrendelt könyvek ára már tartalmazza a mindenkor érvényes ÁFA-t, de nem tartalmazza a szállítási költséget, ami, amennyiben a rendelés értéke nem haladja meg a 10.000 Ft-ot, 900 Ft. 10.000 Ft feletti megrendelés esetén ingyenes.

4. Megrendelés átvétele, fizetési és szállítási lehetőségek

A megrendelt kötetek postai úton történő kiszállítását a Kiadó logisztikai partnerével, a Magyar Posta Zrt.-vel intézi. Jelenleg személyes átvételre nincs lehetőség. A postai kézbesítés a megadott címre, munkanapokon 8 és 17 óra között történik. Az utánvétes rendelések esetén a fizetés utánvéttel történik, vagyis a termékek ára, valamint a szállítási költség átvételkor fizetendő, készpénzben. Előreutalás esetén a szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén 10.000 Ft alatti megrendelés esetén egységesen 900 Ft. Utánvéttel való rendeléskor a szállítási költség 1.500 Ft.

5. Elállás

A 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet értelmében a megrendelő – amennyiben a könyvet csomagküldéssel vásárolta meg –, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetében a rendelés személyes átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a blokkal/számlával, illetve a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak. A hatályos törvények alapján a könyveket a megrendelőnek a saját költségén (nem utánvéttel!) kell visszaküldenie, fóliázott könyv esetén bontatlan állapotban, aminek a kézhezvételétől számított 30 napon belül a Kiadó eljuttatja a vevőnek a vételárat. A törvényi rendelkezések szerint a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. Ha a terméket a megrendelő már használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen a Kiadónak visszajuttatni, a Kiadó nem vállalja a termék visszavásárlását. Ez a jog csak akkor érvényesíthető, ha a vevő mű csomagolását (fóliázás) nem bontotta fel.

6. Jótállás, szavatosság, reklamációk kezelése

A Kiadó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. GKM-rendeletben foglaltak az irányadóak. Ha a megrendelt termék hibás, vagy a szállítás során megsérült, akkor azt a Kiadó díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló elállhat a vásárlástól. A szállítási sérülést a vevőnek az áru átvételekor kell a futárnak vagy a személyes átvételkor jelezni, és azt az átvételi elismervényen megjegyzésként feltüntetni. A reklamációk intézése írásban történik, az info@ivadek.hu címen. A beérkező reklamációkat a Kiadó legkésőbb 15 napon belül megválaszolja.

7. Felelősség korlátozása

A Kiadó, mint a webáruház üzemeltetője mindent elkövet, hogy a webáruház oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek, de mindezek ellenére azokban lehetséges változás vagy elírás. Ezekért az esetleges hibákért, elírásokért a Kiadó felelősséget nem vállal. A termékekről feltüntetett képek jellemzően megegyeznek azzal, amelyet a megrendelő ténylegesen kézhez kap, de kisebb eltérés itt is lehetséges, amellyel kapcsolatban a Kiadó felelősséget nem vállal. A webáruházban való vásárlás feltételezi, hogy a vásárló ismeri és elfogadja az internet lehetőségeit és korlátait, különös tekintettel a szoftverproblémákra és az internet használata során felmerülő hibákra. A fentiek miatt a Kiadó nem vállal felelősséget a következők miatt:

  • az internetes hálózat működésében bekövetkező bármilyen hiba, amely megakadályozza a webáruház folyamatos és akadálytalan működését, illetve a vásárlást
  • bármilyen adat, elküldött vagy fogadott e-mail elvesztése, a küldő vagy a fogadó oldalán a spam-szűrő túlzott aktivitása miatt levélszemét mappába kerülés, és emiatt okozott késedelem vagy kiesés
  • a kommunikációs összeköttetésben bekövetkező bármiféle meghibásodás, akár a küldő, akár a fogadó oldalán, akár a közbeeső csatornák bármelyikén.

8. Hírlevél küldése

A Kiadó jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen hozzájárult. A felhasználó ezt a hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Kiadó a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet, illetve egyéb reklámlevelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

9. Adatkezelési nyilatkozat

A felhasználók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi Törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Kiadó által kezel adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, szállítási és számlázási cím, ideiglenes regisztrációs jelszó. Minden felhasználónak joga van elérni, helyesbíteni vagy töröltetni bármely, vagy akár az összes általa megadott adatát. A Kiadó a felhasználók adatait a szerződés (megrendelés) teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (pl. futárszolgálat) átadja azon adatokat, amelyek a teljesítéshez szükségesek. Az alvállalkozók a Kiadó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, telefonszám, szállítási cím.